Wednesday, January 31, 2018

Staff Nurse Exam Question Paper with Answer- 50 Nos

The Nursing Exam Question Papers of Multiple Choice Questions with correct Key answers published here by www.nursingwork.in

Total Number of Questions: 50
Type of Questions: Multiple Choice
Field: Nursing
Key Answers: Available
Format: JPEG/ PNG
Pdf Format Also Available @ www.nursingwork.in

Page No. 1- Question No. 1 to 8
 Page No. 1- Question No. 9-17
 Page No. 1- Question No. 18-25


 Page No. 1- Question No. 26-33
 Page No. 1- Question No. 34-42
 Page No. 1- Question No. 43-50


Remaining 50 Questions will be published soon. Like Our Nursing Exam Questions Facebook Page to get Nursing Question Answers

Wednesday, January 17, 2018

Nursing Questions- Published on 17-01-2018

Q 1. Why are elderly prone to postural hypotension? Select which does not apply:
A. The baroreflex mechanisms which control heart rate and vascular resistance decline with age.
B. Because of medications and conditions that cause hypovolaemia.
C. Because of less exercise or activities.
D. Because of a number of underlying problems with BP control.

Q 2. -B2 Transferrin is a specific test done in
 A:-Lupus vulgaris
 B:-Allergic rhinitis
 C:-Rhinoscleroma
 D:-CSF rhinorrhoea

Answer:-  D:-CSF rhinorrhoea

Q 3. The following must be considered in procuring a consent, except:
A. respect and support people’s rights to accept or decline treatment or care
B. withhold people’s rights to be fully involved in decisions about their care
C. be aware of the legislation regarding mental capacity
D. gain consent before treatment or care starts


Q 4:-The basic unit of society is
 A:-Individual
 B:-Family
 C:-Group
 D:-Community
Answer:-  B:-Family

Q 5. If you were told by a nurse at handover to take ‘standard precautions’, what would you expect to be doing?
A. Taking precautions when handling blood and ‘high risk’ body fluids so as not to pass on any infection to the patient.
B. Wearing gloves, an apron and a mask when caring for someone in protective isolation.
C. Asking relatives to wash their hands when visiting patients in the clinical setting.
D. Using appropriate hand hygiene, wearing gloves and an apron when necessary, disposing of used sharp instruments safely, and providing care in a suitably clean environment to protect yourself and the patients.

Q 6:-Bite cells are seen in
 A:-Pyruvate Kinase deficiency
 B:-Immune haemolysis
 C:-G6PD deficiency
 D:-None of the above
 Correct Answer:- C:-G6PD deficiency

Q 7. How should you position a patient after lumbar puncture?
A. flat on bed
B. fowlers
C. semi-fowlers
D. side-lying

Q 8:-The highest level of learning
 A:-Concept Learning
 B:-Problem Solving
 C:-Chaining
 D:-Verbal Association
Answer:-  B:-Problem Solving


Q 9. What factors are essential in demonstrating supportive communication to patients?
A. Listening, clarifying the concerns and feelings of the patient using open questions.
B. Listening, clarifying the physical needs of the patient using closed questions.
C. Listening, clarifying the physical needs of the patient using open questions.
D. Listening, reflecting back the patient’s concerns and providing a solution.

Q 10. What is the first intervention for a client experiencing myocardial infarction?
a. Administer morphine
b. Obtain an electrocardiogram
c. Administer sublingual nitroglycerin
d. Administer oxygen

Answer: d. Administer oxygen

MORE NURSING QUESTIONS WITH ANSWERS- CLICK HERE

Wednesday, January 10, 2018

Staff Nurses Recruitment Solved Question Paper-KPSC

 Question1:-The total number of members nominated by the President to Lok Sabha and Rajya Sabha is
 A:-40
 B:-14
 C:-25
 D:-20
 Correct Answer:- Option-B
Question2:-Minimum age required to contest for Presidentship is
 A:-40
 B:-25
 C:-35
 D:-30
 Correct Answer:- Option-C
Question3:-When was the POCSO (Protection Of Children from Sexual Offences) Act passed
 A:-2012
 B:-1983
 C:-2004
 D:-2013
 Correct Answer:- Option-A
Question4:-SABLA Scheme focuses on
 A:-Destitute women
 B:-Maternity benefits
 C:-Victims of commercial sexual exploitation
 D:-Adolescent girls
 Correct Answer:- Option-D
Question5:-SNDP Yogam was founded in
 A:-1905
 B:-1903
 C:-1906
 D:-1910
 Correct Answer:- Option-B
Question6:-Sadhu Jana Paripalana Sangham was founded by
 A:-K.P. Kesava Menon
 B:-Swami Anandatheertham
 C:-Ayyankali
 D:-Poikayil Yohannan
 Correct Answer:- Option-C

Question7:-Shivayoga Vilasam is the famous magazine started by
 A:-Sree Narayana Guru
 B:-Vagbhadananda
 C:-Lalithambika Antharjanam
 D:-G. Sankarakurup
 Correct Answer:- Option-B
Question8:-'Daiva Dasakam' is the work of
 A:-Sree Narayana Guru
 B:-Chattampi Swami
 C:-Ayyankali
 D:-V.T. Bhattatiripad
 Correct Answer:- Option-A
Question9:-Who is hailed as 'Viplavathinte Sukranakshatram'?
 A:-G. Sankara Kurup
 B:-Varghese Mappila
 C:-S.K. Pottekkad
 D:-Kumaran Asan
 Correct Answer:- Option-D
Question10:-First fully organic state of India was
 A:-Manipur
 B:-Sikkim
 C:-Delhi
 D:-Meghalaya
 Correct Answer:- Option-B
Question11:-The 16th summit of the NAM was held at
 A:-Iraq
 B:-Kuwait
 C:-Bahrain
 D:-Iran
 Correct Answer:- Option-D
Question12:-The paliyam Satyagraha was launched in 1947 by
 A:-K. Kelappan
 B:-A.K. Gopalan
 C:-C. Kesavan
 D:-G.P. Pillai
 Correct Answer:- Option-C
Question13:-The first Swadeshi printing press at Mannanam in Kottayam started by
 A:-Mar Kuriakos Elias Chavara
 B:-Makti Thangal
 C:-Pampadi John Joseph
 D:-Kandathil Varghese Mappila
 Correct Answer:- Option-A
Question14:-Who prepared the first lexicon and a grammar work in Malayalam?
 A:-Thomas Kathanar
 B:-Herman Gundert
 C:-Arnos Pathiri
 D:-Col. Macaulay
 Correct Answer:- Option-C
Question15:-Whose autobiography is this : 'In the Cause of the People'?
 A:-A.K. Gopalan
 B:-P. Krishna Pillai
 C:-K.P. Kesava Menon
 D:-T.K. Madhavan
 Correct Answer:- Option-A
Question16:-Name the agitation demanding right to vote to the Srimulam Assembly was
 A:-Electricity Agitation
 B:-Malayali Memorial
 C:-Ezhava Memorial
 D:-Nivarthana Agitation
 Correct Answer:- Option-D
Question17:-The demand for the Constituent Assembly was put forward by the INC in 1936 at its session held at
 A:-Kanpur
 B:-Bombay
 C:-Lahore
 D:-Lucknow
 Correct Answer:- Option-D

Thursday, January 4, 2018

Staff Nurse Exam Multiple Choice Question Answers

1. The primary goal of therapy for a client with pulmonary edema and heart failure?

A Enhance comfort
B Improve respiratory status
C Peripheral edema decreased
D Increase cardiac output
Answer: D Increase cardiac output

2. In adults, Normal endotracheal suction pressure?
A. 40-90 mm of Hg
B. 70-140 mm of Hg
C. 130- 180 mm of Hg
D. 180-320 mm of Hg
Answer: B. 70-140 mm of Hg

3. The nurse is assessing the reflexes of a newborn. The nurse assesses which of the following reflexes by placing a finger in the newborn’s mouth?
A. Moro reflex
B. Sucking reflex
C. Rooting reflex
D. Babinski reflex
Answer: B. Sucking reflex

4. The nurse is to collect a sputum specimen from a client. The best time to collect this specimen is:
A. in the morning, as soon as the client awakens.
B. anytime during the day.
C. early in the evening.
D. before bedtime.
Answer: A. in the morning, as soon as the client awakens.


5. An obese client has returned to the unit after receiving sedation and electroconvulsive therapy. The nurse requests assistance moving the client from the stretcher to the bed. There are 2 people available to assist. Which of the following is the best method of transfer for this patient?
A. Carry lift.
B. Lift sheet transfer.
C. Sliding board.
D. Hydraulic lift.
Answer:C. Sliding board.

6. Which type of nursing intervention does the nurse perform when she administers oral care to a client?
A. Supervisory.
B. Educational.
C. Psychomotor.
D. Maintenance.
Answer:D. Maintenance.

7.The nurse is caring for a client with pneumonia. The physician orders 600 mg of ceftriaxone (Rocephin) oral suspension to be given once per day. The medication label indicates that the strength is 150 mg/5ml. How many milliliters of medication should the nurse pour to administer the correct dose?
A. 2.5 ml
B. 4 ml
C. 10 ml
D. 20 ml
Answer: D. 20 ml

8. The nurse is preparing to administer an I.M. injection in a client with a spinal cord injury that has resulted in paraplegia. Which of the following muscles is best site for the injection in this case?
A. Deltoid.
B. Dorsal gluteal.
C. Vastus lateralis.
D. Ventral gluteal.
Answer: A. Deltoid.


9. A dull percussion is noted over the symphysis pubis , it may indicate
A. Prostatitis
B. Distended Bladder
C. Peritonitis
D. Pelvic inflammatory disease
Answer: B. Distended Bladder

10. When caring for a patient who has intermittent claudication, a cardiac/vascular nurse advises the patient to:
A. apply graduated compression stockings before getting out of bed.
B. elevate the legs when sitting.
C. refrain from exercise.
D. walk as tolerated.
Answer: D. walk as tolerated.

11. The client is brought to the emergency department due to drug poisoning. Which of the following nursing interventions is most effective in the management of the client’s condition?
a) Gastric lavage
b) Activated charcoal
c) Cathartic administration
d) Milk dilution
Answer:B Activated charcoal

12. A nurse is assessing a group of clients. The nurse knows that which of the following clients is at risk for fluid volume deficit?
a) Client diagnosed with liver cirrhosis.
b) Client with diminished kidney function.
c) Client diagnosed with congestive heart failure.
d) Client attached to a colostomy bag.
Answer: d) Client attached to a colostomy bag.


13. Best time to check IOP?
A. Early morning
B. After noon
C. Late evening
D. At noon
Answer: A. Early morning

14. A client says to the nurse "I know that I'm going to die." Which of the following responses by the nurse would be best?
A. "We have special equipment to monitor you and your problem."
B. "Don't worry. We know what we're doing and you aren't going to die."
C. "Why do you think you're going to die?"
D. "Oh no, you're doing quite well considering your condition."

Answer: ?

15. World Cancer day is ...?
A. January 30
B. December 1
C. February 4
D. March 7
Answer: C. February 4