10 NURSING EXAM QUESTIONS -MAY 2016

1. Back bone of public health nursing is
 A:-Environmental sanitation
 B:-Health problems
 C:-Home visiting
 D:-Planning and evaluation

Answer:- C:-Home visiting

2. Radiation sickness is otherwise known as
 A:-Radiation poisoning
 B:-Leukemia
 C:-Acute radiation syndrome
 D:-Shortening of life

Answer:-  D:-Shortening of life


3. hich day is observed as World Population Day?
 A:-June 11
 B:-July 11
 C:-April 11
 D:-May 11

Answer:-  B:-July 11

4. If the first stage of labour is prolonged IV glucose is given to prevent
 A:-Foetal distress
 B:-Hemorrhage
 C:-Maternal distress
 D:-1 and 3
Answer:-  C:-Maternal distress

5. Which client is at risk for opportunistic diseases such as pneumocystis pneumonia?
A. The client with cancer who is being treated with chemotherapy
B. The client with Type I diabetes
C. The client with thyroid disease
D. The client with Addison’s disease

Answer: A. The client with cancer who is being treated with chemotherapy

6. The mosquito which transmits yellow fever is
 A:-Mansonoides
 B:-Anopheles mosquitoes
 C:-Culex
 D:-Aedes aegypti


Answer:-  D:-Aedes aegypti

7. A patient has a diagnosis of psoriasis. Her nurses’ aide should:
a. avoid contact with the highly contagious lesions.
b. wear gloves for patient care.
c. treat her the same as any other patient with a non-infectious disease.
d. wear a mask when entering the room.

Answer: c. treat her the same as any other patient with a non-infectious disease.

8. Milk is a good source of all vitamins except
 A:-Vitamin A
 B:-Vitamin C
 C:-Vitamin E
 D:-Vitamin D

Answer:- B:-Vitamin C

9. The generally accepted term of community health nurse is
 A:-Sector nurse
 B:-Care giver of the community
 C:-Private health nurse
 D:-Public health nurse

Answer:-  D:-Public health nurse

10. Dryness of the eye is known as
 A:-Keratomalacia
 B:-Bitots spots
 C:-Xerophthalmia
 D:-Night blindness

Answer:-  C:-Xerophthalmia

Comments