10 ONE MARK NURSING QUESTION ANSWERS

Question # 1. To diagnose dysthymia, the mood disturbance should last for at least
 Answer:  2 years

Question # 2. What is the principal erogenous organ in women?
Answer:  Clitoris

Question # 3. Administration of measles vaccine to child is a measure of
Answer: Specific protection

Question # 4. Features of good unit planning are
Answer: All of these

Question # 5. Principles of IV drugs administration is
Answer: Should dilute before administration


Question # 6. What resting position should a nurse encourage for a client with Pelvic Inflammatory Disease (PID)?
Answer: Fowler

Question # 7. Incontinence is observed in _______ stage of dementia.
Answer: Third

Question # 8. Thick white mucous discharge from the female genitalia is
Answer: Smegma

Question # 9. To administer IV fluids, to the children, the nurse should know
Answer: To calculate the fluid requirement

Question # 10. The cranial nerve which regulates biting, chewing and swallowing is
Answer: Trigeminal

Comments