B.SC NURSE RECRUITMENT EXAM QUESTION AND ANSWERS

1. Mosquito may fly up to
 A:-2 miles
 B:-3 miles
 C:-4 miles
 D:-5 miles
Answer:-  B:-3 miles

2. Elimination diet refers to diet for
 A:-Allergic conditions
 B:-Diarrohea
 C:-Obesity
 D:-Coeliac diseases
Answer:-  A:-Allergic conditions

3. FSSAI stands for
 A:-Food Safety and Security Authority of India
 B:-Food Safety and Standards Authority of India
 C:-Food Standards and Security Authority of India
 D:-Food Safety and Standards Agency of India
Answer:-  B:-Food Safety and Standards Authority of India


4. Schick test can be done in case of
 A:-German measles
 B:-Diphtheria
 C:-Measles
 D:-Meningitis

Answer:-  B:-Diphtheria

5. The site for commonest limb amputation is
 A:-Above elbow
 B:-Below elbow
 C:-Below knee
 D:-Above knee

Answer:-  C:-Below knee

6. The raise in pasteurization temperature was done for the complete destruction of
 A:-Coxiellaburnetti
 B:-E. Coli
 C:-FMD virus
 D:-Salmonella

Answer:-  A:-Coxiellaburnetti

7. World Health Organisation came into function on
 A:-`12^(th)` April, 1948
 B:-`2^(nd)` March, 1956
 C:-`24^(th)` April, 1954
 D:-`7^(th)` April, 1948

Answer:-  D:-`7^(th)` April, 1948

8. Mallet Finger is
 A:-Flexed MP Joint
 B:-Flexed PIP Joint
 C:-Flexed DIP Joint
 D:-Extended MP Joint

Answer:-  C:-Flexed DIP Joint

9. Pavlik Harness is indicated in
 A:-Wrist drop
 B:-Foot drop
 C:-Anterior dislocation of shoulder
 D:-Congenital dislocation of hip

Answer:-  D:-Congenital dislocation of hip

10. Paratyphoid fever is caused by
 A:-S. Enterilidis
 B:-S. Choleraesuis
 C:-S. Delby
 D:-S. Typhi

Answer:-  A:-S. Enterilidis

Comments