ESIC EXAM QUESTION AND ANSWER

1. Bile is secreated by
 A:-liver cells
 B:-hepatic duct
 C:-cystic duct
 D:-gall bladder

Answer:-  A:-liver cells

2. Antiseptic solution containing bleaching powder is
 A:-AF lotion
 B:-Magsulf solution
 C:-Mercurochrome solution
 D:-Eusol

Answer:-  D:-Eusol


3. Fourth general cephalosporin
 A:-cefadroxil
 B:-cefpirome
 C:-cefoxitin
 D:-cefixime
Answer:-
 B:-cefpirome

4. Identify the killed vaccine among the followng
 A:-MMR
 B:-BCG
 C:-OPV
 D:-DPT

Answer:-  D:-DPT

5. The antimicrobial should be avoid in renal failure is
 A:-clarithromycin
 B:-ciprofloxacin
 C:-nalidixic acid
 D:-aztreonam

Answer:-  C:-nalidixic acid

6. Which of the following edible oil contains highest percentage of saturated fatty acids ?
 A:-ground nut oil
 B:-palm oil
 C:-corn oil
 D:-coconut oil

Answer:-  D:-coconut oil

7. Mother tinctures should be kept at a temperature of
 A:-15.6 degree celsious
 B:-20 degree celsious
 C:-20.6 degree celsious
 D:-16.4 degree celsious

Answer:-  A:-15.6 degree celsious

8. The dose of freeze dried BCG vaccine given intra cutaneously is
 A:-0.01 mL
 B:-0.2 mL
 C:-0.02 mL
 D:-0.1 mL

Answer:-  D:-0.1 mL

9. Presence of food increases the absorption of
 A:-Simvastatin
 B:-Fluvastatin
 C:-Lovastatin
 D:-Atorvastatin

Answer:-  C:-Lovastatin

10. Antiviral drug used in the treatment of Parkinsonism is
 A:-Amantadine
 B:-Levodopa
 C:-Acyclovir
 D:-Bromocriptine

Answer:-  A:-Amantadine

Comments