NURSING MOH QUESTIONS WITH ANSWER

Question #1:-The type of stroke that can develop in a patient with chronic atrial fibrillation is
 A:-Embolic stroke
 B:-Thrombotic stroke
 C:-Haemorrhagic stroke
 D:-Mini stroke
 Correct Answer:-  A:-Embolic stroke

MOH EXAM QUESTIONS APRIL 2016 PART II

Question #2:-The drug that should only be administered in diluted form is
 A:-Sodium bicarbonate
 B:-Pottasium chloride
 C:-Sodium chloride
 D:-Calcium gluconate
 Correct Answer:-  B:-Pottasium chloride

Question #3:-Signs of meningeal irritation include all the following, EXCEPT
 A:-Kernig's sign
 B:-Brudzinski's sign
 C:-Kehr's sign
 D:-Neck stiffness
 Correct Answer:- C:-Kehr's sign
 
MOH Question Answers- 12

Question #4:-A liquid drop is spherical in shape due to
 A:-Viscosity
 B:-Capillarity
 C:-Buoyancy
 D:-Surface Tension
 Correct Answer:-  D:-Surface Tension

Question  #5:-A client is given oxytocin for induction of labour. The side effect of oxytocin is

 B:-increased urine outflow

 C:-hypertension
 D:-bradicardia
 Correct Answer:-  A:-vomiting


Question  #6:-According to Lewis concept acid is
 A:-Electron pair acceptor
 B:-Proton acceptor
 C:-Electron pair donor
 D:-Proton donor
 Correct Answer:-  A:-Electron pair acceptor

MOH EXAM QUESTIONS WITH ANSWER

Question  #7:-Equimolar solution in the same solvent have
 A:-same boiling point but different freezing point
 B:-same freezing point but different boiling point
 C:-same boiling point and same freezing point
 D:-different boiling point and different freezing point
 Correct Answer:-  C:-same boiling point and same freezing point

Question  #8:-Which of the following drug is contraindicated in a patient with glaucoma who is scheduled for surgery?
 A:-Demerol (meperidine) 50 mg IM
 B:-Valium (diazepam) 2 mg IM
 C:-Atropine sulfate 0.4 mg IM
 D:-Phenergan (promethazine) 25 mg IM
 Correct Answer:-  C:-Atropine sulfate 0.4 mg IM

Question  #9:-The typical findings on the assessment of a client with acute pancreatitis?
 A:-Hypoactive bowel sounds, decreased amylase and lipase levels
 B:-Fever, Hypoglycemia, DHN
 C:-Melena, persistent vomiting, hyperactive bowel sounds
 D:-Steatorrhea, abdominal pain, fever
 Correct Answer:-  D:-Steatorrhea, abdominal pain, fever
 
 
Question #10:-A 46 year old uncontrolled diabetic male patient developed swelling at the root of the nose. Biopsy showed a necrotizing areas with the blood vessel walls invaded by broad non septate branching fungal hyphae. Probable fungus wouldbe
 A:-Mucormycosis
 B:-Candidiasis
 C:-Aspergillosis
 D:-Rhinosporidiosis
 Correct Answer:-  A:-Mucormycosis

Comments