1. While reviewing stress management technique with a patient diagnosed with multiple sclerosis, what would the nurse identify as MOST appropriate?
- Relaxing in a warm bubble bath 
- Yoga in a cool room 
- Sun bathing 
- Cross –country running. 
Answer: Relaxing in a warm bubble bath
2. he nurse is assessing the growth and development of a healthy three year old child. The nurse should expect the child to be able to:
- Ride a bicycle 
- Jump rope 
- Throw a ball overhead 
- Hop on one foot. 
Answer: Throw a ball overhead.
3. A patient with bowlegs due to abnormal bone formations and deformities has calcium level of 7.5mg/100ml. Which of the following foods would the nurse most likely instruct the patient to add to a diet?
- Organ meats 
- Whole grains 
- Egg yolks 
- Chicken meat 
Answer: Whole grains
4. When caring for a patient with an ostomy the nurse knows that extra skin protection for the personal skin is MOST important for those patients with a (an):
- Ileostomy 
- Ascending colostomy 
- Transverse colostomy 
- Sigmoid colostomy 
Answer: Ileostomy
5. The nurse calls together an interdisciplinary team with members from medicine , social service , the clergy and nutritional services to care for a patient with a terminal illness. Which of the following type of care would the team most likely be providing?
- Palliative 
- Curative 
- Respite 
- Preventive 
Answer: PalliativeT
6.A nurse is providing care to a patient with a new skin graft on the leg. The patient is upset and the nurse notes copious red drainage oozing around the dressing the nurse should immediately:
- Lift the dressing to assess the area 
- Ask if the patient is having any pain 
- Apply firm pressure for 10 to 15 minutes 
- Assess the apical pulse. 
Answer: C: Apply firm pressure for 10 to 15 minutes
7.To minimize the toddler from scratching and picking at healing skin graft, the nurse should utilize:
- Mild sedatives 
- Hand mittens 
- Punishment for picking 
- Distractions 
Hand mittens
8. Most common cause of perinatal mortality in multiple pregnancy
A:-Dystocia
B:-Anaemia
C:-Interlocking
D:-Prematurity
Answer:- D:-Prematurity
9. A client with angina complaints that the angina pain is prolonged and severe and occurs at the same time each day, most often in the morning. On further assessment a nurse notes that the pain occurs in the absence of precipitating factors . This type of angina pain is best described as:
- Stable angina 
- Unstable angina 
- Variant angina 
- Non angina pain. 
Answer: Variant Angina.
10. A patient recent underwent coronary artery graft (CABG) surgery. Which of the following nursing diagnose PRIORITY?
- Anxiety 
- Impaired gas exchange 
- Acute pain 
- Sleep deprivation 
- Answer: Acute pain 
 
No comments:
Post a Comment