AIIMS STAFF NURSE EXAM MCQ WITH ANSWERS

Q. No. 1. After a thoracentesis, observe the client for
 A:-periods of confusion
 B:-expectoration of blood
 C:-increased breath sounds
 D:-decreased respiratory rate
Answer:-  B:-expectoration of blood

Q. No. 2. Compression - Ventilation ratio during CPR on an adult victim is
A. 5:1
B. 15:2
C. 30:1
D. 30:2

Answer:- D. 30:2
 
AIIMS Staff Nurse Exam Question Answers 
 
Q. No. 3. Which sensation does not reach the thalamic nuclei before it is relayed to cerebral cortex ?
 A:-Vision
 B:-Taste
 C:-Hearing
 D:-Smell
 Correct Answer:- D:-Smell

Q. No. 4. Increasing end tidal carbon dioxide concentration seen in capnography during anaesthesia can be due to
except
 A:-Hypoventilation
 B:-Exhausted sodalime
 C:-Pulmonary embolism
 D:-Hyper pyrexia
Answer:- C:-Pulmonary embolism


Q. No. 5. Digitalis toxicity is indicated by
 A:-Visual disturbance such as seeing yellow spots
 B:-Elevated blood pressure
 C:-Skin rash over the chest and back
 D:-Increased appetite
 Correct Answer:-  A:-Visual disturbance such as seeing yellow spots

Q. No. 6. The volume of amniotic fluid at term is
 A:-100 to 200 ml
 B:-300 to 500 ml
 C:-50 to 100 ml
 D:-600 to 800 ml
Answer:-  D:-600 to 800 ml

Q. No. 7.Thought broadcast is commonly seen in
 A:-Bipolar mood disorder
 B:-Schizophrenia
 C:-Anxiety disorder
 D:-Dementia
Answer:-  B:-Schizophrenia


Q. No. 8. Which of the following vaccination is recently recommended for adolescent girls?
 A:-Tetanus toxoid
 B:-Rubella vaccine
 C:-Penta vaccine
 D:-Typhoid vaccine
Answer:-  B:-Rubella vaccine

Q. No. 9. Which of the following reaction will not result in the formation of C-C bond?
 A:-Cannizaro reaction
 B:-Friedel-Craft's reaction
 C:-Wurtz reaction
 D:-Reimer-Tiemann reaction
Answer:-  A:-Cannizaro reaction

Q. No. 10. A semiconductor diode is used to
 A:-convert dc to ac
 B:-decrease voltage
 C:-increase voltage
 D:-convert ac to dc
Answer:- D:-convert ac to dc

MORE AIIMS STAFF NURSE EXAM MCQ WITH ANSWERS
 
AIIMS STAFF NURSE EXAM QUESTIONS WITH ANSWERS

 

Comments