Saturday, January 30, 2016

MOH EXAM QUESTIONS FOR NURSES

1.Hormones that promote the re-absortion of water by nephron is:
A. Androgen
B. Oxytocin
C. Parathormone
D. Vasopressin
E.  None of the above

2. What is the correct amount of fluid for the treatment of severe dehydration in a two
year old baby?
A. 30 ml/kg in first half hour and 70 ml/kg in next two and half hours
B. 50 ml/kg in first hour and 50 ml/kg in next 5 hours
C. 30 ml/kg in first hour and 70 ml/kg in next 5 hours
D. 50 ml/kg in first half hour and 50 ml/kg in next two and half hours
E.  None of the above

3. Most common laser used in laryngeal surgery is?
A. Argon laser
B. Nd YAG laser
C. CO2 laser
D. KTP laser
E. None of the above

4. 14. The nurse is assessing a patient who describes flash backs of an extremely terrifying and painful experience in which she saw hundred of people die in an airline crash which is:-
A. Obsessive Compulsive Disorder
B. Post Traumatic Stress Disorder
C. Panic disorder
D. Agoraphobia
E.  None of the above

5.  A three year old child can do all of the following except:
A. She can use hands and feet simultaneously
B. She can copy a square
C. She can throw a ball without losing balance
D. She can ride bicycle
E.  None of the above

6. Major Tranquilizers are also known as .........?
a) Anti psychotic
b) Neurotics
c) Sedatives
d) Anti depressive
E. None of the above


7. Emergency obstetric care facility of first Referral Unit includes the following:
A. Sunken eyes
B. Safe abortion services
C. 24 hour delivery services
D. All of these
E.  None of the above

8. important sign of severe dehydration in infants ??
A. Sunken eyes
B. Loss of skin turgidity
C. Sunken fontanelle
D. Dry tongue
E.  None of the above

9. Which one of the following indicates abnormality of perception?
A. Apathy
B. Illusion
C. Associative looseness
D. Delusion
E.  None of the above

10. A client is admitted to the hospital after sustaining burns to the chest, abdomen, right arm, and right leg. The shaded areas in the illustration indicate the burned areas on the client’s body. Using the “rule of nines,” the nurse would determine that about what percentage of the client’s body surface has been burned?
A.. 27%.
B.  42%
C. 18%.
D. 64%.
E.  None of the above

Friday, January 22, 2016

NURSING NCLEX QUESTIONS

1. After the nurse has administered droperidol,care is taken to move the client slowly based on the knowledge of droperidol's effect on the:
1. CNS
2. Respiratory system
3. Cardiovascular system
4. Psychoneurologic system

2. During the emergent (resuscitative) phase of burn injury, which of the following indicates that the client is requiring additional volume with fluid resuscitation?
1. Serum creatinine level of 2.5 mg/dL.
2. Serum albumin level of 3.8.
3. Hourly urine output of 60 mL.
4. Little fluctuation in daily weight.

3. The nurse assesses V/S on a client who has had epidural anesthesia.For which of the symptoms should the nurse assess next?
1. bladder distention
2. headache
3. post operative pain
4. ability to move the legs.

4. A client who is scheduled for an open cholecystectomy has a 20-pack-year history of smoking. For which postop complications is the client most at risk?
1. deep vein thrombosis
2. prolonged immobility
3. delayed wound healing
4. atelectasis and pneumonia

Thursday, January 14, 2016

ESIC STAFF NURSE EXAM QUESTIONS

ESIC Staff Nurse Exam Questions(Multiple choice) published by www.nursingwork.in at www.nursingwrittentestquestions.blogspot.com on 14/01/2016
 1. A murmur is heard at the second left intercostal space along the left sternal border.
Which valve area is this?
a. Pulmonic
b. Mitral
c. Aortic
d. Tricuspid

Answer: a. Pulmonic

2. A patient is leaving the hospital. The family has been told to give her her medications bid. The wife asks what that means. The nurses’ aide tells her to give the medication:
a. only when needed.
b. three times a day.
c. once a day.
d. twice a day.

Answer: d. twice a day.

3. Which of the following factors would have
the least influence on the survival and effectiveness
of a burn victim’s porcine grafts?
a. Use of analgesics as necessary for pain relief.
b. Adequate vascularization in the grafted area.
c. Immobilization of the area being grafted.
d.  Absence of infection in the wounds.

Answer: a. Use of analgesics as necessary for pain relief.

4. NO.10 A newborn is diagnosed with ventricular septal defect. The baby is discharged with a
prescription for digoxin syrup 20 micrograms bid. The bottle of digoxin is labeled as 0.05 mg/ml. The
nurse should teach the mother to administer on each dose:
a. 0.8 ml
b. 0.4 ml
c. 0.3 ml
d. 0.8 ml

Answer: b. 0.4 ml

5.  A nurses’ assistant notices red marks on a resident’s back and buttocks.
The aide acts in the knowledge that:
a. red marks are not a problem.
b. it takes a doctor’s order to rub skin with lotion.
c. patients can only be turned every two hours.
d. the skin can break down if nothing is done.

Answer: d. the skin can break down if nothing is done.

6.  What is the most common cause of abdominal aortic aneurysm?
a. Hypertension
b. DM
c.  Atherosclerosis
d. Syphilis

Answer: c.  Atherosclerosis

Saturday, January 9, 2016

MULTIPLE CHOICE NURSING QUESTIONS AND ANSWERS

THe following objective type/multiple choice nursing exam questions ans answers are useful for upcoming ESIC, AIIMS and other staff nurse recruitment written examinations.

1. A patient known to have Alzheimer’s disease tells the nurses’ assistant
that she smells smoke. The nurses aide should:
a. put the patient to bed because she is clearly tired.
b. tell her that no one is allowed to smoke in the building.
c. look around for a fire.
d. reassure the patient that there is no fire.
e. None of the above

Answer: c. look around for a fire.

2. Which hereditary disease is most closely linked to aneurysm?
a. Marfan's syndrome
b. Lupus erythematosus
c. Cystic fibrosis
d. Myocardial infarction
e. None of the above

Answer: a. Marfan's syndrome

3. A patient appears more pale than usual. The nurses’ aide should:
a. note it on the chart.
b. offer a glass of water.
c. get the patient a snack.
d.  ask the patient how he feels and take his vital signs immediately.
e. None of the above

Answer: d.  ask the patient how he feels and take his vital signs immediately.

4. What is the most appropriate nursing response to a myocardial infarction client who is fearful of dying?
a. "Please be assured we're doing everything we can to make you feel better."
b. "When the doctor arrives, everything will be fine."
c. "This is a bad situation, but you'll feel better soon."
d. "Tell me about your feeling right now."
e. None of the above

Answer: d. "Tell me about your feeling right now."

Tuesday, January 5, 2016

ESIC STAFF NURSE EXAM QUESTIONS

1. Lithotomy position is given to a patient in all of the following conditions except :
A)  rectal examination
B) enema
C) Delivery
D) catheterization

2. A potential concern when caring for an older adult who has diminished hearing and vision would be the client’s:
A)Cognitive impairment.
B) Social isolation.
C) Sensory overload.
D) Feelings of disorientation.
E) None of the Above

3. What is the most common cause of abdominal aortic aneurysm?
A) Atherosclerosis
B) DM
C) HPN
D) Syphilis
E) None of the Above

Friday, January 1, 2016

MULTIPLE CHOICE QUESTIONS AND ANSWERS FOR NURSING EXAM IN INDIA AND ABROAD

1. A 62 yr old diabetic man comes to the physician for followup. He recently had diabetic screening tests, including urine microalbumin check, foot exam, and Hb A1c. Having failed oral therapy, diabetes is now well controlled with insulin. Lab values and foot exam are within normal range. During the man's annual eye exam three months ago, fundoscopy revealed diffuse, opaque white spots throughout the fundus, a few scattered hard exudates, and multiple small microaneurysms. Visual exam is 20/20 OS and 20/25 OD. He denies floaters, diplopia, or blurred vision. Which of the following is the most likely cause of these findings?
A.  Proliferative diabetic retinopathy
B. Macular edema
C. Non proliferative diabetic retinopathy
D. Age related ocular changes

Answer: C. Non proliferative diabetic retinopathy

2.. A one and Half year old boy is diagnosed with a degenerative disease involving the basal ganglia. Further studies show less than 1 % normal activity of the enzyme hypoxanthine guanine phosphoribosyl transferase (HGPRT). Which of the following enzymes is most likely to show increased activity in this patient?
A. Arginase
B. Xanthine oxidase
C. 3,4 dihydroxy phenylalanine (dopa) decarboxylase
D. Mitochondrial carbamoyl phosphate synthetase

Answer: B. Xanthine oxidase

3. A 68 yr old man is diagnosed with colon cancer during a routine screening. He gets an abdominal CT scan to check for metastasis. No metastatic lesions are found but the gallbladder has significant intramural calcification. The calcified walls are thickened though there is no pericholecystitic fluid present. There's no history of abdominal pain and the man report feeling healthy. In addition to surgical resection of colon cancer, which is the most appropriate treatment for the calcified gallbladder?
A. Prophylactic open cholecystectomy
B. Medical treatment with ursodeoxycholic acid
C. Repeat CT scans at 6 months and 1 yr
D. Reassurance that the finding is inconsequential

Answer: A. Prophylactic open cholecystectomy

4. A 47 year old woman comes to the physician because of poor sleep, general weakness, fatigue, mood disturbances, headache, musculoskeletal pain, and joint tenderness for the last seven months. Her recent lab report of CBC, ESR, basic metabolic panel, TFTs, muscle enzymes, urinalysis, ECG, chest xray were within normal limits. Physical exam was significant for multiple areas of joint tenderness. What is the most appropriate initial management in this patient?
A. Cognitive behavioral therapy
B. Prednisone
C. Fluoxetine
D. Amitriptyline

Answer: D. Amitriptyline

5. A 3 yr old caucasian girl is brought to the ER because of severe cough with sputum, fever, and rapid breathing. The cough started 1 month ago with sputum and has become persistent. Her past medical history is significant for prolonged neonatal jaundice and 2-3 episodes of bronchiolitis at the age of  six and twelve months. Temp is 101.8. Exam reveals tachypnea, nasal polyps and coarse breath sounds on auscultation. Pulse oximetry shows O2 saturation of 87%. Chest X-ray shows hyperinflation with patchy consolidations. She is below the 5th percentile for height and weight. Which of the following is the most appropriate next step in management?
A. IV ceftazidime with tobramycin
B. Histopathologic analysis of nasal polyps
C.Pilocarpine iontophoresis test
D. IV levofloxacin

Answer: A. IV ceftazidime with tobramycin