Tuesday, May 31, 2016

STAFF NURSE RECRUITMENT EXAM MODEL QUESTION AND ANSWERS

1. Diethyl carbamazine is used in the treatment of
 A:-Dengue fever
 B:-Chikungunya
 C:-Malaria
 D:-Filariasis

Answer:-  D:-Filariasis

2. The mode of transmission of hepatitis B
 A:-Fecal oral route
 B:-Direct contact
 C:-Parenteral route
 D:-Droplet infection

Answer:-  C:-Parenteral route

3. Antidote of heparin
 A:-Protamin
 B:-Promethazine
 C:-Probenecid

Monday, May 30, 2016

PSYCHIATRIC NURSING OBJECTIVE TYPE QUESTION AND ANSWERS

1. Which of the following is not true of dementia?
a. Patients can have hallucinations.
b. People with dementia act uncooperative to be spiteful.
c. People with dementia are often frightened and anxious.
d. Grooming is difficult for patients with dementia.

Answer: b. People with dementia act uncooperative to be spiteful.

2.A patient tells a nurses’ aide that the foods on her tray conflict with her religious beliefs. The nurses’ assistant should:
a. tell the patient that it is all that is available.
b. leave the tray there in case she changes her mind.
c. take the tray away and notify the charge nurse.
d. check the patient’s religious preference on the chart.


Answer: c. take the tray away and notify the charge nurse.

3. A patient who is on suicide watch should be allowed to have:
a. a glass container of flowers in her room.
b. a leather belt.
c. a mirror.
d. pictures of her family in an album.

Friday, May 27, 2016

OBJECTIVE TYPE NURSING QUESTIONS PUBLISHED ON 28-5-2016

1. A patient started on antituberculous treatment complains of joint pain after a few days.Which of the following drugs is the most likely cause for this symptom?
 A:-ANH
 B:-Pyrazinamide
 C:-Rifampicin
 D:-Ethambutol

Answer:-  B:-Pyrazinamide

2. All are health promotion strategies except
 A:-Chemoprophylaxis
 B:-Portable safe water supply
 C:-Life style modification
 D:-Insecticide spray

Answer:-  A:-Chemoprophylaxis

3. Inflammation of the tongue is known as
 A:-Gingivitis
 B:-Stomatitis
 C:-Parotitis
 D:-Glossitis

Thursday, May 26, 2016

MIDWIFERY NURSING QUESTIONS

1. The drug used to induce labour
 A:-Terbutaline
 B:-Ergometrin
 C:-Oxytocin
 D:-Duvadilan

Answer:-  C:-Oxytocin

2. The denominator in a vertex presentation is
 A:-Sacrum
 B:-Acromion process
 C:-Mentum
 D:-Occiput

Answer:-  D:-Occiput

3. The last menstrual period of a primi mother is `26th May 2014. Her EDD is on
 A:-1-3-2015
 B:-2-3-2015
 C:-5-3-2015
 D:-6-3-2015

Answer:-  C:-5-3-2015

FREQUENTLY ASKED NURSING QUESTIONS

1. Insulin is produced from
 A:-Pancreas
 B:-Liver
 C:-Thyroid
 D:-Spleen

Answer:-  A:-Pancreas

2. Marasmus is
 A:-Deficiency of vitamin
 B:-Protein malnutrition
 C:-Deficiency of fatty acids
 D:-Protein energy malnutrition

Answer:-  D:-Protein energy malnutrition

3. The World's AIDS Day is celebrated on
 A:-December 1st
 B:-December 10th
 C:-December 14th
 D:-December 31st

Answer:-  A:-December 1st

4. The position given for a patient with dyspnoea
 A:-Sim's position
 B:-Lithotomy position
 C:-Orthopneic position
 D:-Trendelen burg

Wednesday, May 25, 2016

NURSING QUESTIONS PUBLISHED ON 25th May 2016

1.  In the first encounter with the patient, the nurse should give more attention to
A. Fill an observation sheet
B. Gain the patient confidence
C. Arrive at the proper nursing diagnosis
D. Let the patient talk freely as he want

2.. The most important nursing diagnosis in patient with delusional  disorder is
A. Sensory perceptual alteration
B. Altered thought process
C. Impaired skin integrity
D. High risk for injury

3. First referral unit for PHC is
 A:-Regional hospital
 B:-CHC
 C:-Taluk hospital
 D:-Specialist hospital

Tuesday, May 24, 2016

ESIC EXAM QUESTION AND ANSWER

1. Bile is secreated by
 A:-liver cells
 B:-hepatic duct
 C:-cystic duct
 D:-gall bladder

Answer:-  A:-liver cells

2. Antiseptic solution containing bleaching powder is
 A:-AF lotion
 B:-Magsulf solution
 C:-Mercurochrome solution
 D:-Eusol

Answer:-  D:-Eusol


3. Fourth general cephalosporin
 A:-cefadroxil
 B:-cefpirome
 C:-cefoxitin
 D:-cefixime
Answer:-

Monday, May 23, 2016

RARELY ASKED NURSING QUESTION AND ANSWERS

1. Increased amount of ketone bodies are excreted in urine in which of the following ?
 A:-starvation
 B:-diabetes mellitus
 C:-pregnancy
 D:-all the above

Answer:-  D:-all the above

2. Kopliks spots are seen in
 A:-Typhoid
 B:-Measels
 C:-Mumps
 D:-Rubella

Answer:-  B:-Measels

3. DOTS programme introduced for the treatment of
 A:-tuberculosis
 B:-leprosy
 C:-polio
 D:-malaria
Answer:-  A:-tuberculosis

4. Therapeutic use of clotrimazole
 A:-systemic antibacterial
 B:-topical anti fungal
 C:-systemic antifungal
 D:-topical antibacterial

Answer:-  B:-topical anti fungal

Saturday, May 21, 2016

MOH NURSING QUESTION ANSWERS 2016

1. The optimum level of fluoride in drinking water is between
 A:-0.6 – 0.9 mg/liter
 B:-0.2 – 0.4 mg/liter
 C:-0.3 – 0.7 mg/liter
 D:-0.5 – 0.8 mg/liter

Answer:-  D:-0.5 – 0.8 mg/liter

2. Peripheral neuropathy is the principal adverse effect of
 A:-INH
 B:-Rifampicin
 C:-Pyrazinamide
 D:-Ethambutol

Answer:-  A:-INH

3. Patient who refuses to eat his meal stating that the food is
poisoned is an example of
 A. Delusion
B. Hallucination
C. Suicidal idea
 D. Negativism

Thursday, May 19, 2016

10 TOUGH NURSING QUESTION AND ANSWERS

1. The muscle relaxant of choice in patients with liver disease is
 A:-Rocuronium
 B:-Pancuronium
 C:-Atracurium
 D:-d tubo curarine
Answer:- C:-Atracurium

2. One of the following drug causes reddish discoloration of urine
 A:-Isoniazid
 B:-PAS
 C:-Rifampicin
 D:-Ethambutol
Answer:-  C:-Rifampicin

3. Delayed union and non union is common with fractures of the following bone except
 A:-Scaphoid
 B:-Calcaneum
 C:-Intracapsular fracture neck of femur

B.SC NURSE RECRUITMENT EXAM QUESTION AND ANSWERS

1. Mosquito may fly up to
 A:-2 miles
 B:-3 miles
 C:-4 miles
 D:-5 miles
Answer:-  B:-3 miles

2. Elimination diet refers to diet for
 A:-Allergic conditions
 B:-Diarrohea
 C:-Obesity
 D:-Coeliac diseases
Answer:-  A:-Allergic conditions

3. FSSAI stands for
 A:-Food Safety and Security Authority of India
 B:-Food Safety and Standards Authority of India
 C:-Food Standards and Security Authority of India
 D:-Food Safety and Standards Agency of India
Answer:-  B:-Food Safety and Standards Authority of India

Sunday, May 15, 2016

10 NURSING EXAM QUESTIONS -MAY 2016

1. Back bone of public health nursing is
 A:-Environmental sanitation
 B:-Health problems
 C:-Home visiting
 D:-Planning and evaluation

Answer:- C:-Home visiting

2. Radiation sickness is otherwise known as
 A:-Radiation poisoning
 B:-Leukemia
 C:-Acute radiation syndrome
 D:-Shortening of life

Answer:-  D:-Shortening of life


3. hich day is observed as World Population Day?
 A:-June 11
 B:-July 11
 C:-April 11
 D:-May 11

Answer:-  B:-July 11

4. If the first stage of labour is prolonged IV glucose is given to prevent
 A:-Foetal distress
 B:-Hemorrhage
 C:-Maternal distress
 D:-1 and 3
Answer:-  C:-Maternal distress

5. Which client is at risk for opportunistic diseases such as pneumocystis pneumonia?
A. The client with cancer who is being treated with chemotherapy
B. The client with Type I diabetes
C. The client with thyroid disease
D. The client with Addison’s disease

Answer: A. The client with cancer who is being treated with chemotherapy

6. The mosquito which transmits yellow fever is
 A:-Mansonoides
 B:-Anopheles mosquitoes
 C:-Culex
 D:-Aedes aegypti

Thursday, May 12, 2016

ESIC STAFF NURSE EXAM QUESTIONS

1. A moving clot in the blood stream is known as _________.
 A:-Necrosis
 B:-Thrombosis
 C:-Infarction
 D:-Embolism

Answer:-  D:-Embolism

2. USG stands for _________.
 A:-Unit Specific Gram's staining
 B:-Ultra Sonogram
 C:-Ultra Sound Gauge
 D:-Ultraviolet Sensors

Answer:-  B:-Ultra Sonogram

3. Diabetes insipidus differs from Diabetes mellitus by lack of presence of ________ in urine.
 A:-Bilurubin
 B:-Urea
 C:-Sugar
 D:-Insulin

Tuesday, May 10, 2016

NURSING EXAM QUESTION ANSWERS MAY 2016

1. A patient chokes while eating. The first thing the nurses’ assistant should do is:
a. attempt to remove the obstruction.
b. call for a licensed person.
c.  tilt the victim’s head back and give two quick breaths.
d.  slap the patient between the shoulder blades.

Answer: d.  slap the patient between the shoulder blades.

2. Kshara suthra can be used in __________.
 A:-Bhanga
 B:-Bhagandara
 C:-Gulma
 D:-Karna soola

Answer:-   B:-Bhagandara

3. Continuing education is
a. necessary for recertification in many states.
b. important for keeping abreast of new development.
c. a professional standard.
d. all the above.

Saturday, May 7, 2016

QUESTIONS AND ANSWER WITH RATIONALE

1.The client asks the nurse why an electronic health record (EHR) system is being used. Which response by the nurse indicates an understanding of the rationale for an EHR system?
Published by www.nursingwork.in
1) It includes organizational reports of unusual occurrences that are not part of the client's record.
2) This type of system consists of combined documentation and daily care plans.
3) It improves interdisciplinary collaboration that improves efficiency in procedures.
4) This type of system tracks medication administration and usage over 24 hours

Answer: 3) It improves interdisciplinary collaboration that improves efficiency in procedures.

Rationale:
The EHR has several benefits for use, including improving interdisciplinary collaboration and making procedures more accurate and efficient. An occurrence report is an organizational record of an unusual occurrence or accident that is not a part of the client's record. Integrated plans of care (IPOC) are a combined charting and care plan format. A medication administration record (MAR) is used to document medications administered and their usage.

2.A 73-year-old patient who sustained a right hip fracture in a fall requests pain medication from the nurse. Based on his injury, which type of pain is this patient most likely experiencing?
Published by www.nursingwork.in

1) Phantom
2) Visceral
3) Deep somatic
4) Referred

Answer: 3) Deep somatic

Rationale:
Deep somatic pain originates in ligaments, tendons, nerves, blood vessels, and bones. Therefore, a hip fracture causes deep somatic pain. Phantom pain is pain that is perceived to originate from a part that was removed during surgery. Visceral pain is caused by deep internal pain receptors and commonly occurs in the abdominal cavity, cranium, and thorax. Referred pain occurs in an area that is distant to the original site.

Thursday, May 5, 2016

SAUDI STAFF NURSE EXAM QUESTIONS

1. Nurses’ aides should always wear
a. clean uniforms
b. comfortable nursing shoes
c. socks or hose without runs
d. all of the above

Answer: d. all of the above

2. The client is having a cardiac catheterization. During the procedure, the client tells the nurse, “I’m feeling really hot.” Which response would be best?
a. “You are having an allergic reaction. I will get an order for Benadryl.”
b.  “That feeling of warmth indicates that the clots in the coronary vessels are dissolving.”
c.“That feeling of warmth is normal when the dye is injected.”
d. “I will tell your doctor and let him explain to you the reason for the hot feeling that you are experiencing.”

Answer: c.“That feeling of warmth is normal when the dye is injected.”

3. A patient has had hip surgery. Her legs should be:
a. abducted
b. elevated
c. in the most comfortable position for the patient
d. adducted

Answer: d. adducted

4. A resident’s daughter expresses concern because her father, who has Parkinson’s disease, appears “stuck” at times and stands still, unable to walk. The nurses’ assistant should tell the daughter that:
a. that is a common sign of Parkinson’s disease.
b. her father has likely had a stroke.
c. he is confused.
d. he just doesn’t feel like walking.

Answer: a. that is a common sign of Parkinson’s disease.

Wednesday, May 4, 2016

10 ONE MARK NURSING QUESTION ANSWERS

Question # 1. To diagnose dysthymia, the mood disturbance should last for at least
 Answer:  2 years

Question # 2. What is the principal erogenous organ in women?
Answer:  Clitoris

Question # 3. Administration of measles vaccine to child is a measure of
Answer: Specific protection

Question # 4. Features of good unit planning are
Answer: All of these

Question # 5. Principles of IV drugs administration is
Answer: Should dilute before administration

Monday, May 2, 2016

NURSING QUESTION AND ANSWER WITH RATIONALE

1.A woman of Orthodox Jewish faith who underwent a hysterectomy for cancer is being cared for on the surgical floor. Which healthcare team member(s) could be assigned to bathe this patient? Choose all correct answers.

1) Male nursing assistant
2) Male licensed practical nurse
3) Female graduate nurse
4) Female registered nurse: 

Answer: 3) Female graduate nurse AND 4) Female registered nurse

Rationale:


Orthodox Judaism prohibits personal care being provided by a member of the opposite sex. The patient who underwent a hysterectomy is female; therefore, out of respect for her religious beliefs, she should not be bathed by the male licensed practical nurse or nursing assistant.

2.Which pain management task can the nurse safely delegate to nursing assistive personnel?
1) Asking about pain during vital signs
2) Evaluating the effectiveness of pain medication
3) Developing a plan of care involving nonpharmacologic interventions
4) Administering over-the-counter pain medications: 

Answer: 1) Asking about pain during vital signs

Rationale:
The nurse can delegate the task of asking about pain when nursing assistive personnel (NAP) obtain vital signs. The NAP must be instructed to report findings to the nurse without delay. The nurse should evaluate the effectiveness of pain medications and develop the plan of care. Administering over-the-counter and prescription medications is the responsibility of the registered nurse or licensed practical nurse.

3.Which of the following clients is experiencing an abnormal change in vital signs? A client whose (select all that apply):

Sunday, May 1, 2016

10 NCLEX RN QUESTION ANSWERS

NCLEX RN QUESTION ANSWERS

The most frequently asked NCLEX RN QUESTION ANSWERS published here, go through the questions and find the answers below each post. NCLEX Question Answers 2021 also published at www.nursingwork.in

1. The most effective types of reversible birth control is
 A:-IUD
 B:-Condoms
 C:-Contraceptive pills
 D:-None

Answer:-  A:-IUD

2. Bubonic plague is transmitted by
 A:-Tsetse fly
 B:-Yersinia pestis
 C:-Itch mite
 D:-Rat flea

Answer:-  D:-Rat flea

3. The type of protein energy malnutrition in which there is deficiency in calorie intake is
 A:-Kwashiorkor
 B:-Marasmus
 C:-Both
 D:-None
Answer:-  B:-Marasmus

4. The nurse is caring for the client following a thyroidectomy when suddenly the client becomes nonresponsive and pale, with a BP of 60 systolic. The nurse’s initial action should be to:
A. Lower the head of the bed
B.Obtain a crash cart
C. Administer atropine IV
D.  Increase the infusion of normal saline

Answer: B.Obtain a crash cart

5. Formula used for calculating the dose for children under 12 years
 A:-Clark's formula
 B:-Young's formula
 C:-Barfoed's formula
 D:-Fried's formula

Answer:-  B:-Young's formula

6. ___________ symptoms are felt by the patient alone
 A:-Subjective symptoms
 B:-Objective symptoms
 C:-Both
 D:-None

Answer:-  A:-Subjective symptoms

7. Excess of fluorine in body results in
 A:-Dental caries
 B:-Flurosis
 C:-Wilson's disease
 D:-Goitre

Answer:-  B:-Flurosis

8. A patient complains of feeling short of breath and nauseated. Her face is rapidly turning red. She tells the nurses’ aide that she didn’t know there were strawberries in the gelatin she ate. The aide should:
A. take away the tray.
B. tell the patient that fruit is good for you.
C. notify the nurse immediately.
D. note on the chart that the patient appears to be allergic to strawberries.

C. notify the nurse immediately.

9. _____________ is a chronic miasm which is manifested as cauliflower like growth on the skin.
 A:-Sycosis
 B:-Syphilis
 C:-Psora
 D:-Tubercular

Answer:-  A:-Sycosis

10. While dispensing amoxycilline patient should be advised to
 A:-take with milk
 B:-complete all the prescribed doses
 C:-take with lime
 D:-take in empty stomach

Answer:-  B:-complete all the prescribed doses


10 NCLEX RN QUESTION ANSWERS